Pagini

joi, 1 noiembrie 2012

Despre Cheile Turzii...

Aflate la 6 km de Turda, Cheile Turzii sunt o rezervatie naturala protejata. Aici gasesti un peisaj carstic: stanci inalte si abrupte, creste ascutite, turnuri de piatra, arcade, grohotisuri etc. Rezervatia adaposteste peste 1000 de specii de plante si animale rare precum acvila de stanci si usturoiul salbatic. Dintre speciile faunei se mai remarca :jderul de piatra, vulea, nevastuica,iepuri, caprioare, serpi,mistreti. Plantele intalnite aici sunt:odoleanul, piciorul cocosului, vulturica, stanjenelul violaceu. In total aici se gasesc aproximativ 60 de pesteri, firide sau arcade, toate avand dimensiuni relativ mici, 8 dintre ele depasind 20 de metri, iar cea mai mare ajunge pana la 120 de metri.

Daca vreti sa vizitati pestera unde s-a adapostit pentru o perioada de timp haiducul Nichita Balica, o gasiti langa podul numarul 4 pe partea dreapta a vaii Hasdate, si poarta numele de ”Pestera lui Balica”.

Cheile Turzii se leaga printr-o serie de traseee de urmatoarele obiective turistice: Cheile Borzesti, Cheile Turului, Cascada Ciucas.

Cele patru poduri se gasesc pe apa vaii Hasdate: Primul pod este amplasat aproape de intrarea in Chei iar ultimul pod spre iesirea din Chei, spre Comuna Petrestii de Jos.

Articol complet pe Cazare.info/blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu