Pagini

marți, 6 noiembrie 2012

Religia si Turismul in Romania


Spatiul romanesc detine foarte multe manastiri si biserici pentru credinciosii care vor sa mearga in pelerinaje. Nordul Moldovei este locul unde sunt multe manastiri cunoscute si foarte vizitate de catre turisti. Printre cunoscutele manastiri se numara: Manastirea Varatec, Manastirea Agapia, Manastirea Neamt, Manastirea Secu, Schitul Sihla, Manastirea Sihastria, Manastirea Humor, Manastirea Voronet, Manastirea Arbore, Manastirea Moldovita, Manastirea Putna, Manastirea Sucevita

Manastirea Varatec este cea mai mare manastire de maici din Romania. Aici traiesc peste 400 de maici, iar manastirea este situata in satul Varatec din comuna Agapia.
Si in Manastirea Agapia locuieste un numar foarte mare de maici (300-400). Aceasta este situata pe raul Agapia.

Manastirea Neamt este cel mai mare si cel mai vechi asezamant monahal din Moldova. Aceasta a fost ctitorita de Petru I Musat intre anii 1375-1391.
Schitul Sihla se afla la o altitudine de 1000 de metri intr-o zona stancoasa, iar in apropierea manastirii se afla pestera in care a trait Cuvioasa Teodora, cunoscuta ca Sfanta Teodora de la Sihla.

Manastirea Voronet este ctitorita de Stefan cel Mare si este cunoscuta datorita culorii albastre de pe picturile bisericii, considerate unice in lume.
Alte manastiri pe care le puteti vizita in alte regiuni ale tarii sunt: Manastirea Recea-din Vrancea, Schitul Nifon, Manastirea Rogozu, Manastirea brancoveneasca din Doicesti, Manastirea Toplita, Manastirea Moisei, Manastirea Rasca Transilvania, Schitul Inaltarea Sfintei Cruci din Aiud, Schitul Coltul Chiliilor, Schitul Bradu, Manastirea Nuseni, Manastirea Varzaresti, Manastirea Lepsa, Manastirea Segargea, Manastirea Bujoreni, Catedrala Episcopala din Husi, Catedrala Mitropolitana din Craiova, Catedrala Mitropolitana Iasi etc.

Manastirea Recea este una dintre cele mai mari manastiri din judetul Targul Mures si este cunoscuta datorita parintelui duhovnic Ioan Iovan. Viata monahala din aceasta manastire a inceput in anul 1991, iar inceputurile manastirii se leaga de rugaciunile maicii starete Cristina.

Manastirea Rogozu a fost infiinta in anul 1647 pe vremea lui Matei Basarab, purtand la inceput denumirea de Schitul Poiana Rusului. De-a lungul anilor a suferit schimbari: a ars, a fost desfiintata si reinfiintata in anul 1990.

Una dintre cele sase catedrale mitropolitane ortodoxe din Romania se gaseste la Iasi. Aceasta poarta hramul Cuvioasei Parascheva, Intampinarea Domnului si Sfantul Mucenic Gheorghe si este cea mai mare biserica ortodoxa din Romania.

O alta catedrala, Catedrala Episcopala din Husi a fost construita de catre Stefan cel Mare in anul 1495, si astazi este una dintre cele mai vechi biserici din judetul Vaslui. Aceasta biserica a fost Episcopia Husilor intre anii 1598-1949, iar din anul 1996 si-a reluat acest rol.

Articol preluat de pe Cazare.info/Blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu