Pagini

miercuri, 14 noiembrie 2012

Timisoara este cel mai mare oras al judetului Timis

Timisoara este cel mai mare oras al judetului Timis, si tot odata resedinta de judet. Se afla in partea de vest a Romaniei si numele sau vine de la raul Timis. Fiind un oras mare cu siguranta ca este si unul important.Astfel aici sa afla unul din aeroporturile din Romania, Traian Vuia, aeroport international, al treilea ca marime din tara. Deasemenea este unul dintre orasele in care se gasesc un numar important de universitati precum ( Universitatea de politehnica, Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes etc).

Printre obiectivele turistice se numara: Muzeul militar, Palatul Dicasterial, Teantrul National, Muzeul de arta bisericeasca veche a Arhiepiscopiei Timisoara, Gradina Zoologica, Filarmonica de stat etc.

In Muzeul militar puteti gasi peste 2.000 de obiecte muzeale: harti, machete ale unor monumente istorice, documente de epoca, fotografii, vestimentatie militara etc.

Locuri de cazare in Timisoara puteti gasi in hoteluri si pensiuni. Astfel Pensiunea Blues este situata pe o artera principala in cea mai importanta zona comerciala, la 5 minute de centru si Catedrala Mitroolitana.

Descopera mai multe obiective turistice din Timisoara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu