Pagini

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Statiunea de la poalele muntilor Carpati, Vatra Dornei

Statiunea Vatra Dornei se afla in Depresiunea Dornelor si mai este numita ‘’Perla Bucovinei’’. Aici intalniti izvoare  cu apa minerala foarte benefice pentru sanatate, dar si namol cu turba din zona Poiana Stampei, mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2, izvoare termale, bicarbonate, calcice, magnezice si sulfuroase. Afectiunile care se pot trata aici sunt urmatoarele: afectiuni ale aparatului cardiovascular (boala cardiaca ischemica si infarctul miocardic sechelar necomplicat, boli vasculare simple, hipertensiune arterial, ateroscleroza, boli ale arterelor periferice si ale venelor), profilaxie (persoane sanatoase si aparent sanatoase cu tendinte spre imbolnavire, persoane cu surmenaj fizic si intelectual, cu fondul nervos hiperactiv, cu noxe, cu sedentarism etc), afectiuni ale aparatelor locomotorii (artoze si spondiloze, reumatism inflamator stabilizat, afectiuni post-traumatice, post protezare, afectiuni neurologice, hernie de disc si lombosciatica secundara), boli  ale aparatului respirator ( bronsite cornice, ast bronsic, boli profesionale), afectiuni ale aparatului digestiv, boli ginecologice ( sterilitate si afectiuni inflamatorii), nevroze, diabet si obezitate. 

Aici se practica si sporturi de iarna pentru cei care doresc sa-si puna organismul in miscare. Deasemenea peisajele din regiune nu pot trece neobservate iar cele mai accesibile locuri pentru plimbare si relaxare sunt: Dealul Negru, Muntele Barnarelul, Runcul Mare, Varful Ousor si Masivul Calimani. Turistii pot sa  priveasca superbele peisaje si din telescaunul care urca pe o distanta de 3 km pana la varful Dealului Negru care se afla la o inaltime de 1.300 m altitudine.

Daca doriti aveti ocazia sa coborati cu barca pneumatica pe apa Bistritei, iar cei interesati pot urma cursuri de formare pentru piloti cu durata de o saptamana.

Articol preluat de pe Cazare.info/blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu