Pagini

miercuri, 28 noiembrie 2012

Turistii cazati la negru in pensiunile din Romania

Conform Ministerului Turismului din Romania, jumatate dintre turistii din pensiuni sunt cazati la negru.
Gradul de ocupare oficial din pensiuni este 10,4%, dar patronatele din domeniu raportează o cifră dublă, diferenţa de turişti nefiind înregistrată, a declarat luni în urma unei conferinţe Cristian Bărhălescu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).


“Putem să spunem că este vorba de jumătate din numărul turiştilor cazaţi, dar nu avem în acest moment statistici oficiale. Considerăm că un sistem informatizat de evidenţă a turiştilor cu siguranţă ar aduce numai beneficii şi celor care au pensiuni turistice, în sensul că ar putea în urma evidenţelor pe care le depun să genereze apoi o întoarcere prin investiţiile care s-ar face în zonă”, a spus Bărhălescu.

Oficialii patronatelor din domeniul pensiunilor au spus că în acest an numărul de turişti a scăzut în Maramureş, dar a crescut pe Valea Prahovei.

Secretarul de stat explică aceste informaţii prin faptul că Valea Prahovei s-a promovat mai mult în acest an, spre deosebire de Maramureş.

“Cu federaţiile din turism încercăm să găsim metode de a-i aduce la oficial pe absolut toţi cei care lucrează corect şi oferă servicii de calitate. Încercăm să armonizăm legislaţia şi să oferim suport celor care investesc în turism”, a mai spus el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu