Pagini

luni, 19 noiembrie 2012

Cluj Napoca, capitala europeana

Dupa reusita Sibiulului din 2007 de a ajunge primul oras din tara noastra ce a avut aceasta onoares sa devina capitala europoeana, inca un oras din Romania va fi desemnat cu acest titlu in anul 2021. Comisia Europeana si Parlamentul European au decis acum 10 zile ca Romania si Grecia vor putea sa gazduiasca orasele-Capitala Culturala in anul 2021.
Florin Morosanu, directorul Asociatiei Cluj-Capitala Europeana 2020 a declarat pentru citynews.ro ca “Noi mizam ori pe anul 2020, ori pe anul 2021. De acum putem spune ca incepe oficial competitia si putem sa ne pregatim cu adevarat”.

Cluj-Napoca este orasul cu cele mai mari sanse sa fie desemnat capitala culturala in 2021 deoarece autoritatile se misca cel mai repede. Au infiintat deja un site clujnapoca2020.eu, au incheiat un parteneriat cu trilulilu.ro pentru promovare si au reusit performanta de a se promova chiar pe “terenul inamicului”, avand un banner in centrul Timisoarei si al Iasului! Daca adaugam la toate astea si lobby-ul politic, de la Cluj-Napoca venind multi oameni in administratia centrala, foarte probabil ca acest oras va primi titlul de capitala culturala in 2020.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu