Pagini

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Moeciu, judetul Brasov

Comuna Moieciu din Transvilania, judetul Brasov, s-a dezvoltat pe plan turistic datorita apropierii de importantul castel de la Bran. Cu o suprafata de 94,91 de kilometri patrati este orasul a 5.118 de oameni. Comuna Moieciu se afla la 28 de kilometri de cel mai important oras al zonei, Brasov. Se afla pe soseaua care leaga Brasovul de Campulung Muscel. Acest drum este cunoscut inca din perioada romanilor, in anul 106 dupa Hristos.

In vremea romanilor, acest drum era important, el legand Transilvania de Muntenia si orasul Cumidava, Rasnov-ul de azi cu Jidava, astazi Poenari de Muscel. Comuna este situata in culoarul Bran-Campulung Muscel, cu altitudinea maxima la Pasul Giuvala, in Fundata, cu 1235 metri altitudine.

Cea mai raspandita activitate a zonei a fost agricultura, preponderent cresterea animalelor. In zilele noastre s-a dezvoltat mult agroturistmul, in zona existand una dintre cele mai cunoscute statiuni agroturistice din toata zona Branului.

Multi oamenii de seama ai tarii noastre s-au nascut in comuna Moieciu, unul dintre ei fiind Ioan Aldulean, nascut in anul 1821 si decedat in 1871.
Zona Branului s-a dezvoltat in perioada comunismului, aici nereusindu-se face cooperativizarea agriculturii. Revolutia de la 1989 a avut un efect mare asupra dezolvatarii zonei. Zona fiind intr-o mare prosperitate economica, ea a reusit sa se dezvolte foarte mult, fiind astazi una dintre cele mai cautate zone turistice din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu