Pagini

joi, 22 noiembrie 2012

Biserica Neagra din centrul istoric al Brasovului

Brasovul, un important oras turistic din Romania, are contruita o importanta biserica. Romania este cunoscuta pentru numar mare de biserici si manastiri construite. Numai fostul domnitor al Moldovei, Stefan cel Mare a construit 45 de manastiri. Foarte multi domnitori si boieri au facut acelasi lucru, Romania devenind un important „taram” al bisericilor si manstirilor din Europa.Cele mai multe manastiri se afla in Moldova, fiind si cele mai importante si cele mai vizitate, venind foarte multi perelini, dar si turisti straini interesati de frumusetea lacaselor de cult si de cultura noastra.  Una dintre importantele biserici din Romania este si Biserica Neagra.

Construirea Bisericii Neagre a inceput  in jurul anilor 1830, ea fiind finalizata in 1477. Se afla in centrul orasului Brasov si este destinata celor care apartin cultului evanghelist. Biserica este construita in stil gotic, initial fiind destinata catolicilor, mai apoi transformandu-se in biserica evanghelista. Este o biserica mare, cu latimea de 25 si 37 de metri, lungimea de 89 de metri si inaltimea maxima care ajunge la 42 de metri.

Biserica a fost distrusa in mare parte de un incendiu, dupa care refacuta cu mesteri veniti in strainate, pentru ca mesterii locali nu aveau cunostintele si experienta necesara pentru a realiza un asemenea proiect. Refacerea bisericii a durat aproape 100 de ani, acum ea avand interiorul cu multe influente din stitul baroc.

Articol complet pe TravelWebsite.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu