Pagini

joi, 27 decembrie 2012

Mai multe despre Timisoara

Pentru majoritatea romȃnilor Timișoara reprezintǎ  un spaţiu urban marcat de evenimente inaugurante pentru Romȃnia și nu numai. Acest fapt se datoreazǎ poate unui factor major, numit poziţie geograficǎ; Timișoara fiind ȋn acest sens, clișeic spus, poarta principalǎ de intrare ȋn Romȃnia a culturii vest europene.

În conștiinţa generalǎ romȃneascǎ acest oraș va fi mereu unul cu viziuni progresiste și orasul ȋn care s-a ȋnfiinţat pentru prima datǎ ȋn ţarǎ o fabricǎ de bere, un spital comunitar, s-a realizat primul canal navigabil (pe Bega), prima staţie de salvare ori primul oraș declarat liber ȋn 1990, dupǎ perioada comunistǎ. Timișorenii sunt cei dintȃi dintre romȃni care s-au plimbat pe strǎzi asfaltate și iluminate electric ori au beneficiat de transportul public ȋn comun, utilizȃnd tramvaiul electric.
Aflatǎ la mai puţin de 700 km faţǎ de 13 capitale europene, Timișoara este larg deschisǎ pieţelor turistice, avȃnd o capacitate considerabilǎ de cazare cu peste 70 de hoteluri și peste 30 de pensiuni. Lista cu locurile și edificiile captivante turistic este una de dimensiuni impresionante, cuprinzȃnd peste 80 de obiective importante, de la muzee la strǎzi și pieţe, de la parcuri la edificii religioase și istorice.

Dupǎ o simplǎ documentare pe diverse forumuri de cǎlǎtorii, putem creiona o idee despre cele mai apreciate și mai cǎutate obiective turistice din acest oraș. În acest sens, intr-o ordine aleatorie, Fabrica de bere Timișoreana, Catedrala Mitropolitana ori Palatul Baroc par a fi printre cele mai cǎutate atracţii. Încercȃnd o conturare a acestora, le vom lua succesiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu