Pagini

joi, 10 ianuarie 2013

Cate unitati de cazare sunt in Romania - 2012

În România existǎ 7.737 unitǎți de cazare clasificate, conform ultimului raport ce conține lista structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare clasificate din România oferit de Ministerul Turismului la sfârșitul lunii noiembrie, pentru anul 2012, acestea cunoscând o creștere semnificativă fațǎ de anul 2011.

Dintre acestea cele mai multe sunt pensiunile turistice, însumȃnd circa 3.920 de unitǎți, care sunt împǎrțite în pensiuni turistice în localitǎți și orașe, pensiuni agroturistice și pensiuni turistice rurale. Pensiunile aflate în orașe și localitǎți sunt de departe cele mai reprezentative, peste 3.650 de unitǎți.

Conform aceluiași raport, numǎrul hotelurilor in Romania este de 1.425, la care se adaugǎ hotelurile pentru tineri sau cele cu apartamente, iar numǎrul vilelor a ajuns la 771.

O creștere semnificativǎ în ultimii ani o are segmentul de închirieri de apartamente în regim hotelier care este acoperit de aparthoteluri - 24 clasificate, apartamente de închiriat - 78 clasificate și camere de închirat - 511 clasificate. În aceste cifre nu se ține cont de numărul camerelor sau a apartamentelor, ci a clasificǎrilor oferite unei firme sau persoane fizice autorizate care oferǎ cazare turiștilor, de aceea în realitate numǎrul apartamentelor închiriate în regim hotelier este mult mai mare.

Segmentul de închirieri de apartamente în regim hotelier a avut o creștere importantǎ în perioada 2010 - 2012, deoarece mulți dintre cei care au construit apartamente pentru a le vinde, au fost nevoiți sǎ le dea o altǎ utilizare datoritǎ crizei și a înghețǎrii pieței imobiliare”, susține proprietarul site-ului Cazare.info.

Alte forme de cazare clasificate de Ministerul Turismului sunt camping, bungalow, navǎ fluvialǎ, popas turistic, sat de vacanţǎ, moteluri sau hosteluri.

Din același raport se mai indicǎ faptul cǎ circa la nivel național 516 unitǎți de cazare clasificate oferă condiții la 1 stea, 2.618 oferǎ condiții la 2 stele, 3.720 oferǎ condiții la 3 stele, 770 oferǎ condiții la 4 stele și 112 ofera condiții la 5 stele.

Sursa: www.cazare.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu