Pagini

miercuri, 12 decembrie 2012

Cum iti alegi vacanta ?

Vacanta! Acea perioada, de obicei mult prea scurta, pe care o petrecem departe de indeletnicirile de zi cu zi. Acea perioada in care ne deschidem sufletele si mintea pentru a cunoaste lumea din jurul nostru, acea gura de oxigen care ne motiveaza sa mergem inainte.

Vacantele sunt de mai multe tipuri, in functie de nevoile fiecarui individ in parte. Acestea  pot sa fie de vara pentru iubitorii de apa, de soare, de mare, de drumetii, de cunoastere a culturii, arhitecturii, a istoriei, vacante de iarna la munte, de practicare a sporturilor de iarna, de senzatii tari, adrenalina si aventura. Unii prefera ca vacanta sa fie o relaxare totala si achizitioneaza servicii all inclusive sau alte tipuri de astfel de servicii, alegand sa calatoreasca cu avionul  sau autocarul, in timp ce altii prefera sa utilizeze masina ca si mijloc de transport sau rulota , moticicleta, bicicleta sau chiar pe jos. Unii prefera sa isi petreaca timpul alocat vacantei intr-un grup restrans, altii, dimpotriva, se organizeaza in grupuri mai numeroase, inconjurandu-se de cat mai multi prieteni si cat mai multe cunostinte. De asemenea, vacantele pot fi organizate in familie, ca si un motiv de reuniune a membrilor familiei.

Toate aceste modalitati diferite de a petrece vacanta au insa in comun relaxarea si confortul psihic. Escapada. Linistea.

Este evident faptul ca fiecare va alege o vacanta care sa se potriveasca necesitatilor lui. Bugetul este inca un factor esential in alegerea si planificarea vacantelor, dar datorita numeroaselor oportunitati oferite de diverse site-uri de reduceri, a tour-operatorilor, a agentiilor si a hotelierilor, a pachetelor turistice, a programelor sociale, a conceptelor de early booking sau last minute, chiar nu avem motive sa ne plangem. Un calculator sau un telefon cu conexiune la internet, un card bancar si o destinatie sunt cele 3 ingrediente suficiente. Foarte mare atentie trebuie insa acordata si acestor oferte, sfatul este sa cititi si sa va informati suficient de bine incat sa nu aveti surprize neplacute din partea furnizorului de servicii de vacanta. Cititi forumurile de calatorie, forumurile turistice sau blogurile sau cautati in alte comunitati de travel informatii despre agentia de turism cu care intentionati sa colaborati. 

Iar la intoarcere, din spiritul de intrajutorare, intrati pe aceste platforme de informare mentionate mai sus ( forumuri, comunitati, bloguri ) pentru a da un feedback asupra colaborarii avute cu entitatile prin care sau cu care ati calatorit, daca ati ales varianta aceasta astfel incat sa existe un feed-back real al activitatii pe care acestea o manifesta, asupra serviciilor pe care le ofera, asupra seriozitatii pe care o demonstreaza ( sau nu ) in relatia cu clientul si asupra responsabilitatii si implicarii de care dau dovada. Acest lucru este foarte important deoarece o parte dintre cei angrenati in activitati de turism   , si aici ma refer la intermediari sau furnizori de servicii, nu dovedesc o implicare si grija fata de clientul lor, fata de cel care contribuie direct la existenta si profitul acestuia. Pentru ca pe banii fiecaruia dintre noi este firesc si normal sa avem expectante realiste!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu