Pagini

marți, 18 decembrie 2012

Pensiunile Turistice in topul preferintelor turistilor romani

Conform unui raport realizat de echipa Cazare.info, în România cele mai căutate unităţi de cazare pe motorul de căutare Google în perioada ianuarie 2010 - decembrie 2012 au fost pensiunile. După pensiuni, în ordinea preferinţelor turiştilor români se află hotelurile şi apoi vilele.

Raportul arată scăderea cu care s-a confruntat piaţa hotelieră în ultimii 3 ani, acest lucru reflectându-se în scăderea căutarilor pe motoarele de căutare a ofertelor de cazare la pensiuni, vile şi hoteluri.
Cea mai bună perioadă dintr-un an la căutările turiştilor de oferte în România începe în primele zile din luna mai şi scade puternic spre sfârşitul lunii septembrie.

În 2012 în perioada de vârf a căutărilor pe Google, în plin sezon, diferenţa dintre căutările pentru segmentul de pensiuni a fost şi cu 35% mai mult faţă de segmentul de hoteluri.

Acest raport diferă în zona litoralului românesc, deoarece aici căutările de oferte nu respectă statistica la nivel naţional. Căutările de cazare sunt divizate în funcţie de lunile de vară spre vile, hoteluri, pensiuni , cazare la particulari si apartamentele inchiriate in Regim Hotelier, fiind concentrate pe zona Mamaia, Costineşti şi Eforie Nord.

Dintre cele mai cǎutate zone pentru ofertele la pensiuni se numǎrǎ pensiunile din zona Braşov (Bran, Moeciu, Predeal, Braşov), pensiunile din zona Prahova (Sinaia, Bușteni), urmate de pensiunile din zona Cluj, Sibiu, București și Maramureș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu