Pagini

miercuri, 12 decembrie 2012

Iubesc Brasovul !

Brasov este unul dintre cele mai importante orase ale Romaniei, avand o pozitie geografica favorabila (se afla in Depresiunea Brasov), cunoscut pentru obiectivele turistice si frumoasele peisaje pe care le are dar si pentru cunoscutul festival ”Cerbul de aur” ce are loc in fiecare an in acest oras.
Unul dintre simbolurile orasului este Biserica Neagra, situata in centrul municipiului. A fost contruita in jurul anului 1380, in stil gotic,fiind initial catolica avand numele de Biserica Sfanta Maria. In 1689 a fost distrusa partial in urma marelui incendiu dupa care a primit actualul nume de ”Biserica Neagra”. Aceasta biserica este una dintre cele mai reprezentative monumente gotice din Romania si cea mai mare constructie sacrala a tarii.

Un alt obiectiv turistic este Sinagoga construita in anul 1899 dupa un arhitect cunoscut din vremea respectiva, Leopold Baumhorn.. A fost inaugurata pe data de 20 august 1901, iar 100 de ani mai tarziu in anul 2001 a fost renovata complet. Este un lacas de cult evreiesc si a fost inclusa in lista monumentelor istorice din oras in anul 2004. Primii evrei s-au stabilit in Brasov, odata cu trecerea anilor acestia s-au innmultit considerabil, iar in anul 1877 s-au divizat in cei de rit ortodox si cei de rit neolog.
In interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brasovului se afla Prima scoala romaneasca, primele cursuri in limba romana avand loc in anul 1583. Cladirea dateaza din anul 1760. Aici se intalnesc aproximativ 4.000 de carti vechi si peste 30.000 de documente. In interiorul muzeului se gasesc mai multe sali: Sala ”Anton Pann”, Sala ”Diaconu Coresi”, Sala ”Cartea, factor de unitate nationala”, Sala ”Cartea si carturarii brasoveni”, Sala ”Cu vatra”.

Alte puncte turistice pe care le mai puteti vizita sunt: Turnul alb si turnul negru, Biserica romano-catolica, Muzeul judetean de istorie. Mai multe obiective turistice din Brasov gasiti pe site-ul Cazare.info

Locuri de cazare in Brasov puteti gasi in centrul: Vila Office, Pensiunea Casa Samurai, Pensiunea Floarea Soarelui, Pensiunea Casa Timar, dar si in zonele mai linistite ale orasului:Hotel Serban, situat langa Metrom, Apartament Maria Melania, situat la 4 minute de mers cu masina de centrul orasului, Apartament Doina, langa Prima Scoala Romaneasca.

Foto by:  IloveBrasov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu