Pagini

duminică, 13 ianuarie 2013

Unde schiez in Maramures ? - Partii de Schi - Part. II

Pârtiile Mogoasa 
Partia Mogosa 1
Aflată la 22 de km de Baia Mare, pârtia Mogoasa oferă schiorilor două pârtii de dificultate avansată, recomandată în special schiorilor experimentaţi. Accesul spre Mogosa se face pe DN 18, pe traseul Baia Mare – Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei. Locaţia este semnalizată cu indicatoare la intersecţia dintre DN 18 şi şoseaua secundară, precum şi pe drumul de acces spre Cabana Mogosa.

Cele două pârtii, Moski şi Mogoasa, sunt dotate cu teleschi şi telescaun. Pârtia Mogoasa are o lungime de 2.200 m, nu beneficiază de noctură şi este omologată pentru competiţii F.R.S.B. Pârtia Moski are doua instalaţii de urcare, telescaunul Şuior şi Mogoasa. Are o lungine de 600 m şi nu beneficiază de nocturnă.

Pârtiile Cavnic
 Partia-Cavnic
Accesul pe pârtiile Cavnic se face pe DJ 109F, pe drumul care face legătura între Cavnic şi Ocna Sugatag. Pârtia este situată pe partea dreapta, pe sensul de urcare.
Cele 8 pârtii de schi sunt de dificultăţi diferite, potrivite pentru fiecare schior. Lungimile pârtiilor variază între 700 şi 1030 de metri. Doar pârtia Icoana I beneficiază de instalaţie de nocturnă. Există, de asemenea, şi o pârtie de tubbing lungă de 120 de metri care beneficiază de nocturnă. Beneficiile oferite de pârtiile Cavnic sunt: închiriere de echipamente, snowmobile, instructori de schii şi snowboarding.


Pârtiile Şuior
Accesul spre Complexul Turistic Şuior se face pe DN 18, pe traseul Baia Mare – Baia Sprie – Sighetu Marmaţiei.
 Partia-Suior
Locaţia este semnalizată cu indicatoare la intersecţia dintre DN 18 şi şoseaua secundară care duce la complex, distanţa de la Baia Mare fiind de 18 km. Există 3 pârtii, toate de dificultate medie.
Pârtia Şuior I are o lungime de 1.500 m, beneficiind de instalaţie de nocturnă şi instalaţie de producerea zăpezii artificiale. Pârtia Şuior 2 are o lungime de 1.200 m, nu este prevăzută cu instalaţie de nocturnă, dar are instalaţie de producerea zăpezii artificiale. Ultima pârtie, Şuior 3, are o lungime de 900 m, fiind dotată cu telescaun de 2 persoane.

Pârtia Poiana
Pârtia Poianaare o lungime de 2.000 m, dificultate medie, este dotată cu telescaun, dar nu are instalaţie de nocturnă. A doua pârtie, Vârful Stiol, are o lungime de 1.000 m, fiind de dificultate medie. Orarul telescaunului este între 9-17, iar al teleschiului între 10-16. Există posibilitatea de închirierea echipamentelor.

Pârtiile Borşa
 Partia-Borsa-Maramures_by_Calatoresc_ro
Accesul spre Complexul Turistic Borşa se face pe DN 18, pe traseul Baia Mare – Sighetu Marmaţiei – Viseu de Sus –Moisei – Borşa – Prislop – Sesuri, pe DN 17 C, care face legătura cu Bistriţa, Năsăud şi Dej, aflându-se la 130 km de Baia Mare.

Sursa articolului: Cazare.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu