Pagini

duminică, 13 ianuarie 2013

Unde schiez in Maramures ? - Partii de Schi - Part. I

Maramureşul este cunoscut pentru zonele pitoreşti şi pentru păstrarea tradiţiei satului tipic românesc. Activităţiile de recreere principale în perioada iernii conţin şi schiatul. Cele cinci pârtii cunoscute din această zonă sunt: Izvoare, Mogosa, Cavnic, Şuior şi Borsa.

Pârtiile Izvoare
partia-izvoare
Aflată la o altitudine de 1003 m, staţiunea Izvoare găzduieşte 3 pârtii de schii cu diferite grade de dificultate. Situat la poalele vârfului Ignis, o distanţă de 27 km de Baia Mare, accesul spre staţiunea Izvoare se face pe DJ 183, Baia Mare-Firiza-Valea Neagra-Sapanta, de la Valea Neagra până în ”Poiana Soarelui” fiind aproximativ 10 kilometri. Cele trei pârtii pe care se poate schia sunt Poiana Soarelui, Cora şi Brazi.

Pârtia Poiana
Pârtia Poiana Soarelui are un grad de dificultate mic, lungimea de 365m, diferenţa de nivel de 50m şi beneficiază de iluminare nocturna, dar nu şi de zăpadă artificială. Este deservită de teleschi. Fiind partie de începători se practică numai abonamentele pe toata ziua. Pârtia este deschisă de la ora 10 la 16, iar nocturna funcţioneaza de la 20 la 21. În funcţie de cerere, seara se poate prelungi programul.

Pârtia de ski Brazi
Pârtia de ski Brazi are un grad de dificultate mic, lungimea de 250 m şi nu beneficiază de iluminare nocturnă şi zăpadă artificială. Este deservită de teleschi. Ca noutate pârtia are in dotare un snowparc unde iubitorii de snowboard pot executa diferite acrobaţii. 

Pe Pârtia Cora există centru de închiriere echipament de ski. Are o lungime de 800 de metri şi nu beneficiază de nocturnă.
Parcul de tubing pe zăpadă sau iarbă are o lungime de 200 de metri şi este dotată cu sistem de transport pe cablu şi 30 de tubi şi 30 chei urcare.

Sursa articolului: Cazare.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu