Pagini

marți, 31 iulie 2012

Delta Dunarii

Fluviul Dunare, al 2-lea ca lungime de pe continentul European, a creat la varsarea in Marea Neagra o delta unica in Europa. Fluviul isi are izvoarele in Germania, pe teritoriul muntilor Padurea Neagra. El izvoraste sub forma a 2 rauri, Brigach si Breg care se unesc in curtea castelului Furstenberg, in orasul Donaueschingen.




Delta poarta numele de Delta Dunarii, dupa fluviul care o creeaza. Este o delta unica in Europa datorita ecosistemului foarte bine pastrat si a multor specii de plante si animale. Delta are o suprafata de 3446 kilometri patrati si se afla in mare parte pe teritoriul Dobrogei, o mica parte aflandu-se in Ucraina. Delta Dunarii este in continua dezvoltare, fluviul Dunare modeland uscatul in permanenta.

Populatie deltei este foarte mica, in anul 2002 inregistrandu-se doar un numar de 14.583 de locuitori, cu o densitate de 5 locuitori pe kilometrul patrat.


In timpul favorabil pentru excursii in aceasta zona, turistii tripleaza numar de locuitori, majoritatea veniti pentru pescuit sau ecositemul foarte bogat in plante si animale rare.

Clima se incadreaza in cea specifica stepelor pontice, cu climat temperat semiarid. Stratul de zapada este foarte subtire, mentinandu-se doar o perioada scurta de timp si in iernile mai aspre.

Din pacate nu exista foarte multe posibilitati de cazare in Delta Dunarii de aceea e bine sa cautati inainte de a vizita zona.

Sursa: TravelWebsite.ro

Iti multumesc ca ai cititi acest blog turistic :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu