Pagini

joi, 12 iulie 2012

Cel mai frumos traseu "Transfagarasanul "

Cel mai frumos traseu printre munti din Romania care poate fi facut cu masina este "Transfagarasanul "
Articolul complet:  Viziteaza Transfagarasanul


Transfagarasan este un traseu contruit peste grupa muntilor Fagaras,formand un peisaj de vis unde puteti vedea natura in cele mai frumoase ipostaze. Muntii Fagaras reprezinta un masiv muntos din Carpatii Meridionali. In aceasta grupa muntoasa se afla cel mai inalt varf din Romania, Varful Moldoveanu care ajunge la altitudinea de 2.544 metri.

Pentru Romania lantul muntos Carpati reprezinta singurul lant muntos din tara,fiind foarte important pentru noi si pentru activitatile turistice care se pot dezvolta.

Drumul Transfagarasanului incepe din comuna Bascov si ajunge pana la Cartisoara. Lungimea totala a drumui este de 151 kilometri, alt nume al lui fiind DN7C. Mai numit si „drumul din nori” este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din Romania, fiind foarte popular, alaturi de Transalpina. Drumul leaga regiunea Munteniei de cea a Transilvaniei, scurtand cu multi kilometrii distanta pana acolo, traseul trecand direct prin munti.

Transfagarasanul reprezenta soseaua de pe locul 2 ca altitudinea la care a fost contruita, dupa Transalpina, din Romania. Transfagarasanul ajunge pana la 2042 metri altitudine, cu 103 mai jos decat Transalpina care ajunge pana la 2145 metri altitudine.

Iti multumesc ca ai cititi acest blog turistic :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu