Pagini

sâmbătă, 10 august 2013

Cipru

1
Ciprul este cunoscut pentru legenda zeiței Aphrodita, care se spune că s-a născut pe această insulă. De la primul contact cu această insulă plină de suprize pentru turiști se observă motivul pentru care Afrodita a ales Ciprul ca locul ei de naștere: peisajele frumoase, coasta variată și numeroasele activități oferă o vacanță de neuitat fiecărui turist. Mările liniștite cu o temperatură între 16 – 27 ºC oferă posibilitatea scufundării și admirării coastei subacvatice plină de pești colorați, bureți, corali, anemone de mare, caracatițe, scoici. Tunelurile și peșterile subacvatice pot fi, de asemenea, descoperite prin scufundări.

Turiștilor care doresc relaxare în larg le sunt puse la dispoziție bărci pentru pescuit sau pentru navigație. Pentru relaxare pe insulă se găsesc numeroase terenuri de golf, trasee de biciclete și cățărări și activități sportive.

În excursiile opționale în Larnaca – Aya Napa, Nicosia și Munții Troodos – Mănăstirea Kykko se pot admira siturile arheologice, lăcașuri de cult importante, cetăți vechi și peisaje minunate.

Restaurantele și barurile cipriote pun la dispoziția turiștilor specialități specifice bucătăriei meditareene din ingrediente locale proaspete, mixuri de ierburi și condimente, făcându-și prezența elemente din bucătăriile asiatice și greacă.

Sursa: http://travelwebsite.ro/descopera-ciprul/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu