Pagini

marți, 13 august 2013

Ce poti sa vizitezi in Cipru


Istoria de peste 10.000 de ani i-a oferit Ciprului numeroase obiective turistice și monumente antice dintre cele mai frumoase. Astfel, pe tot teritoriul insulei se pot vizita ruinele vechilor civilizații și se pot asculta povestirile istorice. În Larnaca se poate admira biserica lui Agios Lazaros, principalul lăcaș de cult al venerării acestuia. Despre Castelul din Larnaca nu se știe exact momentul construirii acesteia, dar se presupune că a fost ridicată în perioada regelui James. Tot în Larnaca se găsește moscheea lui Hala Sultan, construită peste mormântul lui Umm Haram, mama vitregă a profetului Mahomed și soția unuia dintre cei mai mari ofițeri ai Moawia. În era medievală biserica, portul fortificat și castelul Frankish au fost considerate cele mai magnifice monumente din Larnaka. De asemenea, Larnaca este cunoscută pentru Biserica Panagia (Maicii Domnului), castelul Kolossi și  castelul Pafos.

2Monumentele arheologice dezvăluie urmele lăsate de vechiile civilizații din care ciprioții și-au format cultura. Pe Muntele Kurion din Limassol a fost dezvoltat un oraș regat antic. Și în prezent se pot vizita ruinele fostei cetăți construită în secolul 13 Î.Hr. Tamassos este localizat la aproximativ 21 km de Nicosia, fiind un oraș construit în secolul 8 Î.Hr., iar situl arheologic Amathous se găsește pe coasta de sud, lângă Lemesos. “Mormintele Regilor” este o necropolă splendidă, situată în afara zidurilor, la nord și est de orașul Pafos. A fost construită în perioada elenistică pentru a satisface nevoile noului Nea Pahos. Situl arheologic Choirokoita, situat pe coasta sudică, constituie cel mai bun exemplu al constituirii unei comunități sedentare pe insulă și dezvoltarea unei civilizații originale: Neoliticul Aceramic Cipriot.

Muzeele din Cipru prezintă civilizațiile care au trăit pe teritoriul insulei de-a lungul timpului. Primul muzeu arheologic din Lefkosia a fost fondat în 1888, fiind alcătuit din 14 încăperi, exponatele urmând o ordine cronologică și o succesiune tematică. În muzeele arhiologice din Limassol, Larnaca, Pafos, Dali și Nicosia se pot vizita exponate aparținând diferitelor culturi.

Un sejur de 7 nopți în Cipru începe de la 350 de euro pe persoană, tarif cu toate taxele incluse. Zborurile directe spre Larnaca  sunt din București și Budapesta, iar din Cluj cu o escală la București, plecările fiind aprope zilnice

Sursa: http://travelwebsite.ro/descopera-ciprul/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu