Pagini

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Doua castele de basm Castelul Peles si Castelul Pelisor

Zona Sinaia atrage multi turisti interesati de multele obiective turistice istorice si culturale din zona. Turismul in zona orasului Sinaia si Brasov este foarte dezvoltat, existand locuri unde turistii se pot distra si au ce vizita. Unul dintre obiectivele turistice ale zonei este si Castelul Peles.
Castelul Peles este considerat, unul dintre cele mai frumoase castele din intreaga Romanie. Cel care a dorit contruirea acestui castel este regele Carol I. Castelul a fost terminat in anul 1914. Carol I a dorit sa aiba o resedinta de vara dupa ce in anul 1866 a vizitat zona, fiind foarte incantat de peisaj. Castelul reprezinta unul dintre cele mai importante edificii cu caracter istoric si arhitectural, fiind unic, avand o valoare istorica si arhitecturala importanta pentru Romania. Inaugurarea castelului a avut loc in anul 1883.

Astazi, castelul poate fi vizitat de orice turist, in schimbul platii unei sume de bani. Castelul este de o frumusete superba in interior, dar si in curtea ce il inconjoara. Cei care vin in zona au de ce se bucura, putand sa se plimbe prin zona castelului, sau sa-l vizitele prin interior, unde un numar de turisti v-or si ghidati de un ghid turistic care va vorbi despre istoria castelului. Cele mai importate camere a castelului sunt: Holul de onoare, un hol cu lambriuri din lemn de nuc, cu un plafon de sticla mobil care era surpriza celor care veneau sa-l viziteze pe regele Carol I.

Articol complet pe Travelwebsite.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu