Pagini

joi, 7 noiembrie 2013

Statiunea Belis-Fantanele din judetul Cluj




Statiunea Belis-Fantanele - este localizata in judetul Cluj,Comuna Belis din judetul Cluj este un loc de relaxare targhetat si vizitat saptamanal de turisti, in special de catre cei din orasele mari din imprejurimi, la sfarsit de saptamana, pentru 2-3 zile. Intreaga statiune montana este apreciata pentru pitorescul sau. Nu este doar o statiune montana, unde se pot face drumetii si se poate respire un aer proaspat si curat, peisajul fiind completat de lacul minunat de-a lungul caruia se intinde drumul catre aceasta statiune.

In trecut, din spusele localnicilor, aceasta statiune era extreme de apreciata in randurile turistilor, fiind foarte vizitata.

In ceea ce priveste formarea acestui lac, acesta a fost format, ca majoritata lacurilor de acumulare din proximitatea oraselor importante, prin inundarea satului vechi, asezamant  situate la o altitudine mai mica, intr-o vale dintre munti.

Activitatile care pot avea loc in aceasta statiune include pescuitul, plimbarile cu barca simpla sau cu motor, innotul, desi nu prea indicat, plimbarile, traseele montane, pe langa variantele oferite de unele unitati de cazare, pensiuni sau vile, in general cu circuit inchis. Nu este o statiune moderna, aceasta si-a pastrat din specificul montan, cabanele fiind bineinteles in mare parte, in structura sau in design lemn de brad, cabanele se inchiriaza in general in totalitatea pentru un weekend sau pentru perioade mai indelungate, proprietarii fiind dispusi sa mai negocieze, in functie de situatie.

Sursa: Calatoresc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu